2013. december 21., szombat

Bukás: E-star

Az E-star egy úgynevezett "növekedési vállalat" volt, melyeket főszabály szerint kerülünk. Ezek rendkívül agresszíven növekvő társaságok, igen tetemes adósságállománnyal, mely állományt a gyors növekedés miatt jó esetben könnyedén "kinövik". E társaságokat teljesítményükért igen magas árfolyammal jutalmazza a piac, mely a bevételi várakozások apró megingása esetén is könnyen szabadesésbe kapcsolhat. 
Ugyanez történt az E-starnál is, amint az eredménykimutatás soraiban megtört a trend, a 12k forint körül tetőző árfolyam kérlelhetetlenül esésnek indult. Tudtam, milyen kockázattal jár a beszállás, ezért a tőkémnek mindössze 0.34%-áért vásároltam részesedést. A következő jelentés meggyőzött arról, hogy hülyeséget csináltam, ezért fél évvel később, 1.7k ft árfolyamon eladtam mindent. A portfólióm 0.19% veszteséget szenvedett el a stratégia nem betartása miatt. Máig mosolygok rajta, egyben tanulságos történet volt.
Mostanság a papír 115 ft-os árfolyammal bír, vagyis korábbi csúcsához képest értéke 99%-át elveszítette. Régóta csődeljárás alatt áll.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése