2014. február 19., szerda

Pannergy 2013q4

Nem jó jel, ha egy cég profilt vált. A Pannonplast ezt tette 2012-ben, úgyhogy az értékalapú befektető ilyenkor megvárja, hogy az új környezetben gatyába rázza magát a vállalat, és majd utána megnézi, érdemes-e beszállni. Ha ezt a P-nél nem tette meg, akkor 600 ft-os vásárlása óta felezte a befektetése piaci értékét, bár az árfolyam az utóbbi időben kezdett kicsit  magához térni (370).
A q4-ben tehát a miskolci projekt üzemelni kezdett, illetve kapott egy kis támogatást a társaság (a támogatást nem szeretjük, piactorzító hatású). Folyamatban van néhány projekt, illetve aláírták az Audi megállapodást.
Egy év alatt a saját tőke 569-ről 515 ft-ra esett.
A 2012-es egy részvényre jutó eredmény mínusz 25, 2013-ban mínusz 49 ft volt.
A hitelállomány 2011 év végén 3.2mrd, 2012-ben 5.5 mrd,  2013-ban 7 mrd ft! - kezelhető szintű még.
Sem az előző évhez, sem a harmadik negyedévhez képest nem látom, hogy az üzemi eredmény az árbevételhez képest javulna.
Az értékalapú befektető elsősorban érett vállalatokat keres, ez pedig jópár évig nem lesz az, a kiépülést nem kell finanszíroznunk. Szerintem éretté válva ez egy jó társaság lesz majd, melynek annak idején - pár év múlva - érdemes lesz részesévé válni.
Nem volt Pannergym, és egy ideig nem is lesz.

2 megjegyzés:

  1. Kíváncsian várom, mikor fog beérni...mert jó pár milliárd támogatást már megnyertek/elnyeltek...azért itt is érdemes megnézni a (fő) tulajdonosokat is...szóval nem vagyok róla meggyőződve, hogy itt a hosszútávú részvényesi érték építése zajlik éppen a szemünk előtt...

    VálaszTörlés