2018. május 31., csütörtök

Máté portfólió: 2018. május

2018. májusi vásárlások:
Mtel:
Kis mennyiséget vásároltam az osztalék leesését követően 420 Ft-os árfolyamon. Továbbra is úgy gondolom, hogy a BÉT-en található blue chipek közül ez a leginkább alkalmas cég a vásárlásra. Ezért az árfolyam további csökkenése esetén fokozatos vásárlásokat tervezek belőle.

2018. májusi eladások:
EDF:
Az utóbbi hónapokban több alkalommal is megközelítette a 12 EUR-s árfolyamot, de el nem érte. Már akkor fontolgattam, hogy megválok tőle. Ez most Májusban megtörtént, a beadott limitáram teljesült. Az eladott részvények egy részét 10 EUR-ért vettem még 2016. októberében, egy másik részét pedig 6,3 EUR-ért jegyeztem 2017. márciusában. Ezzel a tranzakcióval 60% nyereséget tettem most zsebre.
Ensco:
Tavaly októberi portfólió jelentésemben írtam arról, hogy az Atwood beolvad az Ensco-ba és az Atwood részvényesek Ensco részvényeket kapnak cserébe. Kihasználva az olaj utóbbi hónapokban mutatott szárnyalását, úgy döntöttem, hogy ettől a cégtől megválok. Sikerült is az előre beállított (7,5$-os) áron eladnom a teljes csomagot. Úgy tűnik, hogy jó döntést hoztam, mivel azóta az Ensco  ára 6,5$-ra csökkent.

Májusban meglehetősen sok cégtől kaptam osztalékot: CNP Assurances, Wilh. Wilhelmsen, Talanx, E.ON, GsPark, Omega Healthcare, Kinder Morgan és Mol.

Eszközök aránya a portfólióban:


Jelenleg tartott részvényeim:


2 megjegyzés:

  1. A MTelekom esetén érdekellentét van a DT és a többi részvényes között. Az árfolyam simán bezuhanhat akár 400 alá is. Messze nem a legjobb papír a hazai piacon, jómagam is gondolkoztam benne, azonban végül több hátránya van mint előnye, osztalékemelés pedig nem lesz még évekig.

    VálaszTörlés
  2. Pontosan milyen ellentétre gondolsz? Nem a részvényesi érték növelése a célja a DT-nek?

    Abban igazad van, hogy simán bezuhanhat 400 alá, pár éve bőven járt alatta és ez most sincs kizárva. Ha megtenné akkor én tovább bőviteném a meglévő csomagjaimat. Nem zavar, ha nem fog osztit emelni, szerintem fontosabb, hogy a jelenlegit ki tudja fizetni hosszabb távon. 25 Ft osztalék 400 Ft vagy az alatti árfolyam esetén számomra megfelelő hozamot ad, még akkor is ha se az árfolyam se az oszti nem nő.

    VálaszTörlés