2018. június 29., péntek

Máté portfólió: 2018. június

2018. júniusi vásárlások:
Ismét bővítettem kamatozó kincstárjegy készletemet. Még mindig jobb ebben tartani a pénzt, mint egyszerűen a számlán parkoltatni. Másrészt különböző időpontokban, rendszeresen vásárolva ez később lehetőséget, és egyben biztonságot is ad, ugyanis így egy hosszabb idő alatt kialakuló recesszió alkalmával képes leszek elnyújtva vásárolni részvényeket a lejáróakból. 
Gamestop: 2. csomagot vásároltam idén ebből a cégből. Az elsőt még Januárban 18$-on, ezt pedig 13$-on. Ez a video játékokat és más elektronikai eszközöket forgalmazó kiskereskedelmi cég jelenleg a könyv szerinti értékéhez képest 35%-os diszkonttal kapható. Osztalékhozama megközelíti a 11%-ot, úgy hogy közben a kifizetési arány (payout ratio) az elmúlt években bőven 50% alatt volt. Hosszú távú adóssága számomra kedvezően alacsony szinten áll, így a mutatói alapján jó vásárlásnak tartom és meglehetősen túlzónak érzem a piac jelenlegi negatív ítéletét. Ugyanakkor szeretném felhívni mindenki figyelmét, hogy ez nem a kezdők terepe. A cég árfolyam meglehetősen volatilisen mozgott az utóbbi időben, és aki nem tudja megfelelő nyugalommal ezt kezelni, annak nem való ez a részvény. 
Mtel: 405 és 400 Ft-on bővítettem már meglévő csomagjaimat, ezzel a 3. legnagyobb arányú részvényé vált a portfóliómban. 

2018. júniusi eladások:
EON: Az utolsó Béta piacon vásárolt cégtől is megszabadultam, igaz nem nyereséggel. Ezt a csomagomat (volt belőle több is) napra pontosan 3 évvel ezelőtt vásároltam 3900 Ft-ért még 2015-ben és most megváltam tőle 3000 Ft-on. 

Júniusban kapott osztalékok: Exxon Mobil, Uniper, Shell, Gamestop. 

Eszközök aránya a portfólióban:


Jelenleg tartott részvényeim: 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése